ИМК-01 Game design, Unity & VR: интензивен курс в разработването на видеоигри и приложения.

Открийте света на разработването на игри и приложения с този интензивен курс. Научете основите на Unity и погледнете бъдещето през призмата на VR технологиите. Не изпускайте тази възможност!

Този курс е идеален за начинаещи и за всеки, който има интерес към гейминг индустрията и разработването на игри. Независимо дали искате просто да опитате нещо ново или имате амбиции да станете професионален разработчик на игри, нашият курс е идеалното място да започнете.

 

Скоро ще бъдат обявени нови дати, курса е забавен поради грипната обстановка

Курса е подходящ за начинаещи!

Умения и ползи

След изкарване на курса ще имате възможността:

Да се присъедините към общноста, да ползвате залата, оборудването и ресурсите на DevHubOne. За ученици е безплатно.

Да продължите да се обучавате и да разработвате игри и приложения с други курсове, ментори и експерти от бранша.

Базови познания на Unity и Виртуална Реалост

Курсистите ще придобият базови познания за работа с Unity и разработването на видео игри и приложения. След завършване на курса курсистите ще знаят как да оперират с различните видове очила за виртуална реалност.

2 мини-игри

По време на курса учениците ще разработят 2 мини игри. Едната подходяща за компютри и мобилни устройства, а другата за ВР (Вируална Реалност).

Достъп до зала и техника

Възможност за ползване на зала и техника

Всеки курсист, който завърши курса, ще има базовите познания да работи самостоятелно и ще има достъп.

Програма на курса:

Цялостен курс – 3 Модула (16 часа)

Интензивният курс по разработване на видеоигри и приложения е осигурено с практически задачи обучение, което дава ценни познания в ключови области на гейм дизайна. Обучението разкрива основите на разработката на игри и приложения, представя работата с Unity – водещата платформа за разработка на игри, разглежда възможностите на VR технологиите и предлага практически опит в създаването на 2 мини игри. С този курс се стимулира креативното и техническо мислене, като се обединяват в няколко интензивни и практически ориентирани дни на обучение.

2 Часа

Тестване на игри за Виртуална Реалност

Двучасов модул, който ще бъде проведен преди курса в рамките на 2 групи в 2 дена през делничните дни. По този начин курсистите ще могат да се включат в тази част през седмицата без да има притеснения за други техни ангажименти. Нужно е предварително да се запишат за даденият ден и час.

Beat Saber е виртуална ритъмична игра, където играчите използват светещи мечове, наречени “сейбъри”, за да ударят летящи кубчета, съответстващи на ритъма на музиката. Играчите трябва да следват указанията и да режат преминаващите през тях кубчета с правилната цветова схема и посока. Beat Saber комбинира елементи на фитнес със забавление и изисква бързи рефлекси и координация. Играта е популярна във виртуалната реалност (VR) и предоставя забавление за геймъри и музикални ентусиасти.

VR Archery е вид виртуална реалност (VR) игра, която симулира използването на лък и стрели във виртуална среда. В този вид игри играчите използват VR контролери, за да държат виртуален лък и стрели, като се стремят да попаднат в цели или изпълняват различни предизвикателства.

Superhot VR е виртуалната реалност (VR) версия на оригиналната игра Superhot. Играта запазва уникалния си механизъм на време, при който времето се движи само когато играчът се движи, но този път виртуалната реалност добавя още по-голямо чувство на имерсия.

В Superhot VR, играчите използват контролери за виртуална реалност, за да управляват своите движения и оръжия. Те се изправят срещу врагове в абстрактни бели околни среди, където трябва да предвиждат и се движат стратегически, за да преодолеят предизвикателните нива. Когато играчите се движат, времето се забавя, което създава възможност за избягване на куршуми и изпълнение на стилни и ефективни убийства. Superhot VR съчетава иновативен геймплей със зашеметяваща визуална реализация и е изключително популярна в средата на виртуалната реалност.

Job Simulator е симулационна игра с хумористичен подход, разработена за виртуална реалност. В нея играчите изпълняват различни работни задачи в свят, където роботите са заместили хората в повечето професии. Въпреки че сценарият е пълен с абсурдни и комични елементи, целта на играта е да предложи забавление чрез интерактивни ситуации и да подчертае абсурдността на някои ежедневни работни задачи.

6 часа и 30 минути (Ден 1)

Основи на Unity с играта "MazeRoller"

Представя работата с Unity – водеща платформа за разработка на игри и приложения. Участниците се запознават с основните концепции и умения, необходими за ефективна работа с Unity, включително работа с интерфейса, създаване на сцени, програмиране на игрови обекти и използване на вградените инструменти за тестване и оптимизация. Като за тази цел те ще разработят Ниво 1 от нашата игра “MazeRoller”

– Общ преглед на Unity като платформа за разработка на игри и приложения.

– Разбиране на интерфейса на Unity.

– Създаване на прост проект и запознаване със средата за разработка.

– Разбиране на обектите в Unity и тяхната йерархия.

– Обяснение на сцените в Unity и как се използват за организиране на играта или приложението.

– Използване на компоненти за добавяне на функционалност към обектите.

– Практически упражнения по създаване и модифициране на обекти, сцени и компоненти.

– Обяснение на програмният език C#, използван в Unity.

– Въведение в програмирането на събития в играта, като взаимодействие с обекти, анимации и др.

– Въведение в системата на физиката в Unity.

– Практически упражнения по създаване и модифициране на скриптове.

– Обяснение на концепцията за асети в Unity.

– Навигация и използване на Asset Store.

– Практическо упражнение с добавяне и използване на асети от Asset Store в проект.

– Планиране на проста игра или приложение.

– Разработка на играта или приложението, като се използват усвоените до момента умения.

– Тестване на играта или приложението и разрешаване на проблеми.

8 часа (Ден 2)

Разработване на мини игра за Virtual Reality

Завършващият модул дава възможност за практическо приложение на натрупаните знания и умения. Участниците работят върху своя собствена мини игра стил “Escape Room”, като използват предварително подготвени асети и материали, което им позволява да усетят удоволствието и предизвикателствата на създаването на собствена игра.

Ще получите:

След успешното завършване на курса, участниците ще имат

Твърда основа на познания за разработването на видеоигри и приложения. Ще бъдат запознати с важните роли в екипа за разработка, основите на работа с Unity – лидерът в разработката на игри, и ще бъдат въведени в света на виртуалната реалност. Освен теоретичните знания, участниците ще имат възможността да приложат наученото в практиката, като създадат 2 собствени мини игри. Това ще им предостави важна практическа подготовка и увереност за бъдещо развитие в сферата на разработката на игри.

Ще разработим

"MazeRoller" - PC/Mobile Game

Добре дошли в “MazeRoller”, едно вълнуващо приключение, в което вашите умения и остроумие са поставени на изпитание! Водете топчето през сложни лабиринти, изпълнени с уникални предизвикателства, от хлъзгав лед до телепортиращи плочки. Всяко от 10-те нива носи нови пъзели и изненади, всички в low-poly стил. С интуитивен контрол и интелигентен дизайн на нивата, “MazeRoller” не е просто да стигнете до края – това е забавлението и удовлетворението от решаването на пъзели. Пригответе се да се търкаляте, да отскачате и да мислите за своя път към победата!

По време на интензивният курс ще разработим Ниво 1 от играта, като по време на разработката всеки ще се научи да навигира и използва софтуера за разработка Unity. 

След завършване на курса екипът на ДевХъбЕдно ще предостави на всеки участник набор от всички материали, заедно с документацията към тях, за да имат възможността да разработят играта до ниво, което е готово за пускане в платформите онлайн. 
Тези материали включват:

  • 3D Models & Materials (над 25 различни модела с техните текстури и материали)
  • Кодове (над 15 персонализирани кода с документация)
  • Аудио и ефекти (над 18 персонализирани аудио звуци/музика и ефекти)
  • Документация, описваща проекта и ресурсите (над 15 страници описващи в детайл нивата, различните механики, кодовете и необходимата настройка) – Game Design Document

Всички тези материали са разработени от екипа на DevHubOne в рамките на няколко месеца непрестанна работа, с цел да бъде максимално опростен процеса по създаване на първата ви игра, готова за публикуване.

"EscapeRoom" - VR Game

“EscapeRoom” играта е с цел практическо приложение на натрупаните знания и умения от първата игра. Участниците работят върху своя собствена мини игра стил “Escape Room”, като използват отново предварително подготвени асети и материали, което им позволява да усетят удоволствието и предизвикателствата на създаването на собствена игра. 

По време на интензивният курс ще разработим една стая с общо 3 различни възела в нея, като по време на разработката всеки ще се научи на базовите умения за боравене с виртуалната реалност и спецификите при разработването на такъв вид видео игри и приложения. 

Водещи на курса

Партньори

Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Рувекс :
ReachForChange :
Imperia Online :
Sentra : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
ЗекЕнг :
ГудГейм :
Escreo :
51 Елисавета Багряна :

Регистрация

Курсът е с обща продължителност 18 часа, с присъствена форма на обучение. Цената на курса е 160 лв(намалена от 320 благодарение на Грант от Америка За България). Скоро ще бъдат обявени нови дати, защото е забавен поради грипната обстановка.

Във всеки курс има няколко определени места, за ученици в неравностойно положение, които не могат да си позволят таксата. Моля, ако сте такъв ученик попълнете долната форма за стипендия, за запазите своето място!