За мен

Казвам се Боян Иванов. На 19 години съм. От около 6 години се занимавам с програмиране.

В малкото си свободно време обичам да свиря на китара, да тренирам, да гледам аниме и като всички младежи – да излизам с приятели и да се забавлявам. Другата ми страст след програмирането е музиката. Да я слушам и да я свиря е най-добрият ми начин за релаксация. Също така за мен е много интересно да разработвам проекти в различни сфери.

От септември 2021 г., паралелно с висшето си образование, работя като стажант Java Developer в Haemimont AD. Преди това, през юли 2020 година, съм бил на ученически стаж в Astea Solutions.

Образование

През 2021 г. завърших с отличие Технологично училище “Електронни системи” (ТУЕС) към Технически унивеситет – София, с професионална квалификация 3-та степен по професия Системен програмист.

От 2021 г. съм студент във Факултета по математика и информатика към Софийски университет “Св. Климент Охридски” със специалност Компютърни науки.

Паралелно със средното си образование завърших и курса Cisco CCNA за компютърни мрежи. В моя LinkedIn прфил можете да разгледате придобитите от мен сертификати.

Previous slide
Next slide

Постижения

През 2020 година, като част от отбора FAnton, спечелих 1-во място на училищния хакатон HackTues 6 с проект за автоматична система за доставка на пратки с дронове (DRUN). Аз и моят отбор имахме възможността да представим проекта си на множество изложби и интервюта, като навсякъде проявяваха голям интерес към него.

През 2021 г. взех 2-ро място на Националното състезание по Компютърни мрежи. Това е постижение, с което много се гордея.

През 2022 г. на хакатона FMI{Codes}, организиран от Софийския университет, отново с отбор FAnton, спечелих 3-то място с проекта Intero – Инструмент за интериорен дизайн, базиран на изкуствен интелект.

Освен споменатите дотук състезания, съм участвал и в редица други хакатони, фестове и изложения.